Wie zijn wij

Wij zijn Heidi van der Mierden en Jan-Willem van Lieshout. We wonen samen met onze 2 dochters Sterre en Janne en onze 2 whippets Josje en Zoë in Veldhoven. Onze eerste kennismaking met de whippet was in 2012: "Saar" kwam in ons gezin. Zij overleed aan Leishmania in juli 2017. Ons gezin was niet meer compleet. Gelukkig mocht Josje in september 2017 bij ons komen wonen. Een "echte teef" en een meisje dat het heel vervelend vindt om alleen te zijn. Gelukkig mag ze altijd mee of is er iemand thuis. In 2019 krijgt Josje haar eerste nestje bij de Crème Anglaise Whippets. We maakten het hele proces mee. Keuring, ogentest, progesteronbepaling, dekking, dracht.  De bevalling volgden we op afstand. We zagen dat Josje een fantastische moeder is. Josje is supergelukkig met haar pups en wat is het mooi om om te zien hoe de pups zich ontwikkelen. In deze periode hebben we veel gezien, goed geluisterd en geleerd. Josje neemt haar eigen dochter Zoë mee naar huis, ook haar leven is nu compleet. Ons avontuur blijkt te zijn begonnen!  

We besluiten zelf te gaan fokken. Ik meld me aan bij Raad van Beheer, we krijgen bezoek van een mevrouw van de buitendienst en die geeft groen licht. Eind december 2019 valt de kennelregistratie in de bus. De kennelnaam "Cuvée Cristal" is  geïnspireerd door Josje "Crème Anglaise Cuvée Cristal". 

Op 10 Juli 2020 zijn wij met het hele gezin getuige van de geboorte van "The Boys"

In 2023 hebben wij Liv (Cuvée Cristals Live Oak) gehouden uit het laatste nestje van Josje,

Het mooie van fokken is dat we gezinnen completer mogen maken! 


Hoe komen we tot het plaatsen van een pup? Wanneer u geïnteresseerd bent in een pup, kunt u een mail sturen met daarin uw motivatie. Na een positieve persoonlijke kennismaking voor ons en de potentiële nieuwe eigenaren ga ik over tot plaatsing op de wachtlijst. Wanneer de pups geboren zijn, zal ik met foto's, filmpjes en verhaaltjes u persoonlijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Wanneer de pups 4-5 weken oud zijn en alles gaat goed met moeder en pups, dan is de kraamkamer toegankelijk voor de nieuwe eigenaren. Vanaf dat de pups 7 weken zijn maak ik de beslissing welke pup aan welke eigenaar gekoppeld wordt. Het is erg belangrijk dat de juiste pup bij de juiste eigenaar komt, want de match is voor een leven lang! Om een goede match te maken is het voor mij belangrijk om de nieuwe eigenaren te leren  kennen en de ontwikkeling van de pups goed te observeren. De zorg voor de pups doen wij met het hele gezin. De pups zullen dan ook niet alleen thuis zijn en alle zorg en aandacht krijgen. We zullen de pups voordat ze verhuizen naar hun nieuwe eigenaren voldoende kennis laten maken met kleine kinderen, tieners, bejaarden, auto rijden. De geluidstraining en zindelijkheidstraining starten ook in het nest.

We brengen een bezoek aan de dierenarts, waar de pups medisch gekeurd en gevaccineerd worden. Hier krijgen ze ook een Europees paspoort. De Raad van Beheer verzorgt de chip, stamboom en het DNA-onderzoek. We hebben gemiddeld 1 à 1,5 jaar een nestje. Wij houden ons aan het fokreglement van Raad van Beheer en de Nederlandse Whippet Club.

"een Whippet is je beste vriend !"